تبلیغات
زیست شناسی - شیر سویا دشمن «کبد چرب» است
زیست شناسی

لینکدونی

آرشیو موضوعی

آرشیو

لینکستان

← آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

شیر سویا دشمن «کبد چرب» است

شیر سویا دشمن «کبد چرب» است

شیر سویا نه تنها می تواند جایگزین شیر معمولی در رژیم غذایی کسانی باشد که توانایی طبیعی کنار آمدن با لاکتوز را ندارند بلکه پژوهشگران دریافته اند مصرف همه گیر آن به سلامت کبد یاری می رساند.
گروهی از پژوهشگران دانشگاه ایلینویز در پی مطالعات خود به این نتیجه رسیدند پروتئین سویا - که در توفو(پنیر سویا) نیز یافت می شود- می تواند از تولید چربی های زیان بار در کبد بکاهد.
دانشمندان آمریکایی در این پژوهش ها، کبد موش های چاق و لاغری را مقایسه کردند که رژیم غذایی آنها شامل شیر یا پروتئین سویا بود.
این رژیم غذایی در موش های لاغر تغییری به بار نیاورد اما در همتایان چاق آنها کاهش 20 درصدی انباشت چربی را در کبد به دنبال داشت.
سطح «تری گلیسیرید» - که گونه ای از چربی های دشمن قلب و عروق به شمار می آیند- نیز به همین میزان کاهش پیدا کرد.

این تغییرات نشانگر آن است که سویا می تواند از بیماری کبد چرب و پیامدهای آن بکاهد. چاقی و در پی آن بیماری «کبد چرب» ممکن است به از کار افتادن این ساختار حیاتی بدن و مرگ منتهی شود.
به گفته دکتر هونگ چن - که این پژوهش ها را در دانشگاه ایلینویز راهبری می کند- تقریباً یک سوم بزرگسالان آمریکایی به بیماری کبد چرب مبتلا هستند؛ بی آنکه در بسیاری از آنان هیچ نشانه آشکاری بروز کند. یکی از عوامل اصلی و برانگیزاننده در چربی سازی کبد، چاقی است.

هنگامی که چربی در عضوی مانند کبد انباشته می شود - که برای ذخیره سازی این ماده پدید نیامده است- عملکرد حیاتی آن در معرض خطر جدی قرار می گیرد.
به نظر می رسد پروتئین سویا به بازسازی عملکرد یکی از گذرگاه های مهم پیام های کبدی یاری می رساند که سوخت و ساز چربی را در این ساختار حیاتی مهار می کند. بدین ترتیب شرایط برای تبدیل کبد به انباری چربی های اضافی بدن دشوار می شود.

در بسیاری از آدم های چاق، نوعی گره ترافیکی وجود دارد. هنگامی که چربی بیشتری از کبد خارج می شود فشار روی عملکردهای حیاتی آن کاهش می یابد.
پیش از این، پژوهش های دانشمندان «دانشگاه دلوور» نشان داده بود نوشیدن دو لیوان شیر سویا در روز به کاهش حالت «گر گرفتگی» در زنان یائسه کمک می کند.
«گر گرفتگی» - که ناگهان بروز کرده و پایداری میانگین آن حدود 4 دقیقه است- با نوعی احساس داغی شدید همراه است. از دیگر پیامدهای این وضعیت می توان به تعریق شدید در روز یا اختلال خواب شبانه اشاره کرد.
به گفته پروفسور ملیسا ملبی، پیوستگی و شدت نشانه های «گر گرفتگی» با مصرف شیر سویا به ترتیب 20 و 26 درصد کاهش می یابد.

به نقل از قدس

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر

درباره وبلاگ

مدیر وبلاگ : حمیدرضا عصاری

آخرین پست ها

جستجو

نظرسنجی

  • از مطالب موجود در این وبلاگ به چه میزان رضایت دارید؟





نویسندگان

خرید ام پی تری پلیر